Saturday

Cara Hilangkan Bosan..

assalamualaikum..


baby pun pandai boring kan.



1. Online
-oleh sebab aku ni hantu fesbuk, maka haruslah aku cakap dengan online fesbuk dapat hilangkan bosan. boleh ceting2 dengan kengkawan, boleh main game tanam tuai tanam tuai sampai pengsan, boleh upload gambar freehair sambil tayang lurah dan komen sampai tercabut jari. hilang jugak bosan kau kan.


2. Membaca
-apa? malas? mung ni memang la. kerajaan kan dah siap buat kempen membaca.so tunggu apalagi? bosan-bosan pergi ambik majalah ujang. berkesan tau. konfem gelak tak berhenti pastu bosan pon hilang. *yeke?


3. Dengar lagu
-syok woo. sambil-sambil tu ikut ar sekali melalak. tapi pastikan suare tak terlalu mengganggu telinga member agar tak berlaku kes tahik telinga mereka keras menyebabkan sistem pendengaran mereka agak down. pekak lettew.


4. Bergayut
-bukan bergayut macam kera di Zoo Melaka tu tau. ni bergayut dengan incik bf dengan cik gf jela. dahtu aku yang takde awek/pakwe nih cemana? oh takpe, boleh pinjam telefon ayah ko pastu col diri sendiri. idea macam bangang.


5. Hantuk kepala dekat dinding
-ni untuk yang bosan tahap kritikal je okay. yang tak kritikal lagi jangan ngengada buat. buat cara 1-4 dulu. kalau tak jalan jugak, baru buat yang nombor 5.


oke ah bye.




:eh? takkan bace je? komen la sekali!:

10 kanak-kanak riang:

AyinAyob said...

haha. hantuk kepale kat dinidng tu terbest!

IJAT360 said...

hehe..lame-lame bosan jugak wat benda yg same je mcm tu

kyna said...

wow..nice information..
best..
follow sini..follow back :)

athirahzaki said...

@AyinAyob
best kan?
try ar sekali, haha.

athirahzaki said...

@IJAT360
lantak, buat jela sampai ada kerja lain, hahaha.

athirahzaki said...

@kyna
ahah, thanks! :)

forever love said...

suke yg part membaca tue..atq mmg baca ujang pun..tiap bulan 2 kali beli

athirahzaki said...

@forever love
kan kan? best buku tu kan?
huhu.

forever love said...

mesti la best..kalo sebulan tue xbeli..xsah..kadang mengamuk bila ujang rosak or koyak..haha

athirahzaki said...

@forever love
yeke? wah!
bestnyeee, nak pinjam!
huhu, muka tak malu :P