Saturday

kartun nostalgia zaman tak matured

assalamualaikum..


kau orang percaya tak kalau aku cakap aku tak tidur dari semalam? ishh, teruk betul kan. tadi pagi memang lah mengantuk. tapi bila dipikirkan hari ni aku nak pergi beli nombor pin maktab dekat bsn, maka hasrat nak tidur agak terbantut. mana taknya, semalam dahla tak tidur dah bahana air kopiko kaww. pagi ni? konfem tak bangun-bangun kalau tertidur. dan oh, tarikh tutup isi borang maktab adalah esok. dan aku baru beli nombor pin hari ini. ya aku tahu, betapa rajinnya diriku~~~


sememangnya kalau takleh tidur tu aku online jelah kan. nak baca al-quran ABC pulak. pastu tadi aku tertengok kawan aku share link lagu Sailormoon. HAHA. gila nostalgia kartun ni woh. feveret aku nie masa kecik-kecik. 


dulu-dulu siap gaduh lagi dengan geng main masak-masak. 


'aku cop Sailormoon!'


'weh!!! aku doh cop hok tu!! mu ambik ah hok rambut kuning panjang or!!'


'takbuh! aku nok Sailormoon gok!!'


'aku doh!! waaaaa!'


maka timbullah aksi nangis-menangis kerana berebutkan sailormoon. oh sungguh tidak matured sekali diriku. 




yeahh! cantik sungguh beliau. dengan rambut ikat dua panjang sampai punggung. idola zaman kecik kecik. lama gila kot dah tak tengok cerita ni. trademark dia 'Aku Sailormoon, Dengan Kekuatan Bulan, Akan Menghukummu!'. ewah. korang jangan duk pikir aku ingat la trademark ni, padahal aku tengok video kat youtube ja, kehkeh.


sebelum blah mari kita layan lagu-lagu soundtrack cerita yang suatu waktu dulu korang yang seusia dengan aku mungkin sangat suka dengar. ke aku je yang suka? ehekk. sekalisekala jadi budak-budak balik nice juga kan.


dragon tales. best wohh cerita ni. i wish i wish _____~ [lupa]

lagu ni sedap! cerita kesukaan semasa menjadi ahli geng main masak-masak.
ada lagi ek cerita ni? 

apa lagi aa wa sudah lupa maaa. yang lagi aku ingat ada cerita keluarga bentuk telur tu entah apa la tajuk dia. lagi satu yang cerita buah buahan yang ada pulasan dua bijik yang jahat dengan ketua dia buah apa entah yang suka kacau buah manggis dengan rambutan kot kalau tak silap. adoi, nostalgiknya~
korang pulak? cerita kartun apa yang feveret masa dulu-dulu?

ce cite ce cite.



:eh? takkan bace je? komen la sekali!:

12 kanak-kanak riang:

Apiz said...

apiz tgk kartun tiap hari...apa ada hal XD

mykhalis said...

kalau khalis nak jadi putera yang hensem bersuara macho..hehehe

latest entry di blog khalis : aku benci perokok!!!

athirahzaki said...

@Apiz
ni pesen tak padan dengan tua,
hahahaha.

athirahzaki said...

@mykhalis
yang ni pulak pesen berangan lebih,
kehkeh.
beres!

IJAT360 said...

tuksedo bertopeng datang bawak bunga ros..hihi..

athirahzaki said...

@IJAT360
perghh,
tergoda walaupun kartun,
haha.

Woofer Storm said...

hahaa sailormon..zmn knak2 ni.heheeee layan gak la...ngeeeee

Scya LollitA said...

ngeee~ suker yg rmbut kale ijau tu sbb dye matured . tp x igt name -___-''

Cik Moon said...

lama tak tgk sailormoon... hmm.. sampai ke skang cikmoon masih layan doraemon.. ngeee~

athirahzaki said...

@Woofer Storm
best woh,
lame tak tengok,
huhuu.

athirahzaki said...

@Scya LollitA
ahaa,k tau
same ar kite.
tak tau pun nama dorang.
ngee

athirahzaki said...

@Cik Moon
doraemon?
haha,
best2.