Wednesday

syukur kepada tuhan..

assalamualaikum..


first-first aku nak ucap terima kasih kat korang korang yang dah wish gudluck dekat aku sempena majlis pengambilan result SPM dekat ruangan komen tuh. yes aku appreciate sangatsangat. huhu nangis jap T.T terima kasih jugak untuk semua yang dah doakan kejayaan aku terutama mak ngan ayah aku.


oke aku gerak pergi sekolah tadi dalam pukul 9 lebeh. awal gila. punyala semangat nak ambik result padahal bajet-bajet result tu dalam 6 or 7A je. aku tak expect straight A. aku jawab spm macam takde perasaan kot. sempat lagi pulak tu bersukaria dalam dorm buat macam 'eh ni bukan spm la ni test biasa je apa ada hal'. sempoi tak? haha.


mase duk dalam kereta hati duk dupdapdupdap duk pikir ke result. aku rasa time tu macam nak pecah jantung. berdebar wei. 


sebelum dia umum result tu macam biasala ade la sikit ceramah dari puan kaunselor pasal hal masuk U ni. yela kang budak-budak ni tak tau ape-ape last-last tak dapat masuk U kang dorang gak frust menonggeng.


pastu encik kaunselor sorang lagi pulak dah cakap yang sekolah kiteorang 18 orang straight A. pastuh ade sorang yang dapat 9A tapi ade B satu. ecehh, aku pun dah terpikir dalam pale hotak. ke aku? haha bajet lah kan aku.


pastu cikgu umum sorang-sorang nama yang dapat straight A. masa ni cuak gila. memang harap sangat la nama aku ada dalam 18 tu. tunggu punya tunggu punya tunggu~~~~~~


and guess what?

nama aku memang yang dapat 9A 1B tu. ya allah gumbira plus sedih toksah cakap ah. nangis on the spot gak. yeah sedih sebab aku tak straight A. memang aku dah agak. tapi aku tetap bersyukur. sebab aku rasa aku bukan lah jenis orang yang sangat rajin berjaga malam untuk study malah mase nak ambik spm pun sempat lagi aku online fesbuk. waddehek. teruk tul. 

merajinkan diri ambik pendidikan seni.

wuuuuu slackkkkk!

yeah. and my result-----> 3A+, 2A, 4A-, 1B+

not so bad huh? dont think so.

and and ouhh!




maka saya dengan ini telah menamatkan perkhidmatan sebagai seorang pelajar di TePCES dengan rasminya! yeahh *sila bayangkan aksi seorang pelajar universiti yang baru lepas konvo tengah lempar topi graduate ^^



opps, ,lupa~
terima kasih kat raihanahnajib sebab sudi wat entri pasal saye!
klik SINI untuk ke entri tersebut (^^)v


  

:eh? takkan bace je? komen la sekali!:

26 kanak-kanak riang:

...mommy jue... said...

tahniah!!!!!!

athirahzaki said...

@...mommy jue...
terima kaseh mommy jue
:D

najwa napatah said...

tahniah!!!result najwa buruk:(

IJAT360 said...

wee~~ BUDAK PANDAi tahniah..^_^..pas ni sambung matrik eh?

iekah said...

tahniah...=)

mykhalis said...

tahniah tahniah..khalis tumpang bangga sekali buleh tak?heh.. semoga jalan di hadapan lebih cerah k?

Meja belajar untuk dapatkan 10A

hana sudradjat said...

tahniah kawan!

SyedGraphiX said...

tahniah!! WAAAA!!

athirahzaki said...

@najwa napatah
maceh najwa!
:)

athirahzaki said...

@IJAT360
hehe mekacih ijat.
ofkos sambung,
hehe.

athirahzaki said...

@iekah
terime kaseh
:)

athirahzaki said...

@mykhalis
hehe, maceh khalis.
tumpang la nak tumpang,
hehe.

athirahzaki said...

@hana sudradjat
mekasih kawan!
:)

athirahzaki said...

@SyedGraphiX
haha,
mekasih!
:D

jomsantaisekejap said...

Firstly, tahniah diucapkan kepada athirah kerana berjaya dengan cemerlang...kiranya sy sedang berhadapan dengan bakal doktor barangkali :-)
Anyway, sy ucapkan selamat berjaya mencapai cita-cita anda...

Blog No 589 ( Blog pertama dan terakhir ) - blogcomment 2

athirahzaki said...

@jomsantaisekejap
terima kasih ye,
harapnye macam tu la,
:)

Nobita Sensei said...

tahniah. welcome to the real world~

athirahzaki said...

@Nobita Sensei
yeah, thanks
:)

Bunga said...

tahniah!! mantop :)

athirahzaki said...

@Bunga
maceh! :)

Mohd Nazari & Masninah said...

ni keputusan mana dia rembat ni ekekekeh...

athirahzaki said...

@Mohd Nazari
haha!
rembat dengan kementerian pelajaran :P

NAZREE said...

gempak..memang gempak!

athirahzaki said...

@NAZREE
eheh,
tak gempak sangatla,
i'm wishing for straight a's,
tapi apa nak buat.

raymie_nice said...

heabt sgt dah ni :)

athirahzaki said...

@raymie_nice
biase2 je,
tak straight pun,
heh.