Thursday

guru, cikgu, teacher or pape jela

assalamualaikum..


okeh sekarang aku rasa makin malas nak apdet belog.. dulu ingat main belog ni best, boleh tulis je ape yang kite nak.. pastu senang-senang je dapat follower. rupe-rupenye takdela best macam tu, penuh dengan hipokrit, haters pun ramai.. tu pun kalau dah femes la.. kalau setakat macam aku ni sape nak bencinye.. unknown blog, haha..


sebenarnye aku nak cerita pasal mende ni je.. aku dapat temuduga jadi cikgu lak.. padahal aku isi pun last-last minute je kot.. ingat tak dapat.. sekali dapat gak.. tak caye? 


ambik kau. bukti ni bukti


kira terubat gak la kesedihan sebab tak dapat interview JPA.. jeles tahu tengok 
member aku dapat.. lantaklah.. bukan rezeki aku kot.. yang temuduga KPLSPM ni pun aku rasa nak pergi je dulu.. prepare kot-kot aku tak dapat PASUM or matrik or ape-ape laa.. kire last choice la ni..

lagi pun boleh la aku dapat pengalaman pertama kene interview.. sebelum ni tak pernahnye aku kene interview.. dulu masa sekolah menengah adela interview nak jadi pengawas.. punyela semangat aku pun nak jadi pengawas.. sekali dengar ada interview langsung luruh mendayu-dayu semangat aku.. jadi pengawas sekolah pun nak kene interview ke, hek elehh..

so trafik a.k.a pembaca (ade orang ajar trafik tu maksud dia pembaca.. sape entah), ade ape-ape advice untuk wa? interview cikgu ni, perghh..bakal pengganti cikgu salasiah okey.. dahla aku ni jenis cepat je naik baran.. silap-silap kang aku jadi cikgu bebetul kang hari-hari aku dapat saman.. kalau boleh makan saman tu best jugak..

doakan jela aku interview 27 April ni okey.. doakan biar aku tak gelabah sangat.. kang terkencing pulak depan penemuduga tu, jatuh pulak saham aku hahaha ok tak kelakar pun tetibe gelak apehal.

dah ah, gua choww.



:eh? takkan bace je? komen la sekali!:

18 kanak-kanak riang:

IJAT360 said...

dulu aku pernah gi temuduga ni..tapi tak lepas..haha..pape pun gud luck my pren.. :)

athirahzaki said...

@IJAT360
ni mesti kau gagap depan penemuduge tu kan,
hahaha,
okeh tenkiu ijat ijot jot jot
doakan aku ek
heheh

afiq. said...

jpa sush sket nak dpt.
kenapa xapply mara?
lagi sng nk dpt sbnrnya...

athirahzaki said...

@afiq.
oh yeke?
entah ah,
lupe nak apply kot,
tak tau camne buleh tertinggal,
hoho.

Mat Ganu said...

sabar2, mungkin ade yg lebih baek untuk awak...insyaALLAH.

athirahzaki said...

@Mat Ganu
thanks eh
amin!

mykhalis said...

pertama..jgnla bosan dengan blog..sabar2..

kedua..bila interview kenalah smart..pakaian biar profesional.. kenala tau serba sedikit apa yg mintak..jgn tak tau ape2 langsug..wish u luck k/

athirahzaki said...

@mykhalis
oke oke,
thanks!!
:)

.: noor badriah :. said...

wah bad tak dapat tmuduga kplspm nie.sedihnya =(neway all da best yer =)

athirahzaki said...

@.: noor badriah :.
yeke,
rilek2, huhu.
ni pon duk konpius nak gi ke tak.
alahai.
btw thanks.

Scya LollitA said...

PAPEpun all the best yeee (:

athirahzaki said...

@Scya LollitA
thanks ek.
:)

hiro said...

kopiden tu penting! minum kopi banyak2..haha.

athirahzaki said...

@hiro
bereh!
err minum kopi boleh kopiden eh?
layan jela
kot2 jadi, hoho

uMi KaLtHuM said...

all the best! =)

athirahzaki said...

@uMi KaLtHuM
tenkiu!

♥Miss Farah♥ said...

tahniah dapat interview.. yang penting kena siapkan diri fizikal dan mental..kena tahu nama2 menteri dan jawatan, isu pendidikan sekarang, isu dalam dan luar negara dan penting prepare jawapan itu in english.. semoga berjaya chayokkk!!!

athirahzaki said...

@♥Miss Farah♥
tenkiu kak farah!
:)