Friday

gua hangin nie beb

assalamualaikum..


kelmarin aku pergi rumah mak sedara aku. ada buat makan-makan sikit. majlis lenggang perut sepupu aku. aku pon tak tahu apebende tujuan buat mende nih. dulu dengan pemikiran cap bernas aku, aku fikir logik je. lenggang perut. maka orang tu kene berdiri sambil lenggang-lenggang perut die, ala-ala gelek. dalam hati aku 'tak malu ke berlenggang-lenggang depan orang ramai?' oh tapi itu dulu. sekarang dengan kehadiran Encik Gugel yang banyak membantu, pemikiran aku mula berkembang. tak payah minum scott emulsion pon.
kalau nak tahu lenggang perut tu ape tekan SINI


bile dah buat makan-makan macam nie mestilah sedara-mara pakat berkumpul ramai-ramai nak tolong apa yang patut. yang buat aku bengang nih bile ade pulak makcik ni (bukan sedara aku pon) tegur adik aku.


eh ain! besornye, koho besor leni eh. padan ah. pakat jadi besor belake. (belake tu merujuk kat adik beradik aku)


ceh. hangin jer aku dengar. ye meybi adik-adik aku besar-besar kot. tapi dorang reti jugak nak jage aurat. tak penah kuar jalan-jalan tak tentu hala.
ringan je mulut aku nak sound.


eh cik senah (bukan nama sebenar), besar-besar adik saya pon, dia tahu nak pakai tudung. anak lu mokcik tu? tudung tah kemana. pakai seksi-seksi. tahu la anak mokcik tu kurus (kurus sikit je dari adik aku) sebelum nak bahan anak orang, tengok anak sendiri la. ada paham? 


tapi mengenangkan yang aku masih tidak mencapai umur 18 tahun dan makcik tu pulak meybi da menghampiri angka 50, so aku diam jela. kang jadi musuh pulak. aku taklaa sekurang ajar tu kot.


tapi aku tengok adik aku yang dibahan tu takde laa gemuk sangat rasenye. korang tengoklah sendiri.


gemuk sangatkah beliau?


camne pon aku tak suke orang ejek adik-adik aku. meybi diorang bergurau tapi i take that as serious. aku memang dokleh gi. berasap je rasa.


okey ah dulu, tata!




:eh? takkan bace je? komen la sekali!:

2 kanak-kanak riang:

Sekamar Rindu said...

salam...

singgah sambil follow ur blog..***4

athirahzaki said...

wsalam,

thanks okeh. almaklumlah i'm a newbie dalam dunia blogging ni.