Tuesday

hari yang malang untuk haiwan Al- An'am

assalamualaikum..


haihh. lumrah manusia, tak pernah puas dengan ape yang dorang dapat. tak dapat cuti, merengek meraban nak cuti potpetpotpet. bila dah cuti, mula la bising sebab kebosanan menggila baby. aigoo, mane satu nak ntah -,- manusia manusia. ohh ni nak cakap,


beliau di atas telah pun meninggal dunia.

baidewei,
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA !

well, tak terlambat lagi kot aku nak ucapkan Happy Eid-ul Adha untuk korang korang yang beragama Islam. lepas ni memang konfem, pagi petang siang malam mesti lauk daaaaaaaaging je. pagi daging goreng. tengahari daging masak kicap. malam daging masak merah. pehh, kalo cenggini gayenye orang yang takdok darah tinggi pun zapppp terus dapat DARAH TINGGI !

tapi raya haji bagi aku pon serupe tak raye je. pergi tengok orang sembelih lembu? heh, memang DOKK la kann. bukan ape, aku just kesian tengok lembu tu menahan azab saat-saat sakaratulmaut beliau. cehh, cakap jela takot tengok darah lembu tu keluar membuak-buak, errrr. pagi pagi raya dah siap siap pakai jubah shawl segala nak pegi raya rumah orang *semangat gila* padahal realitinya hanyalah duduk di rumah mengadap laptop sambil makan mi kari sambil tengok movie. kat rumah saya mak saya masak mi kari jeee untuk juadah raya, rumah anda? :D tu pun naseb baik lahh ade kawan aku datang raye kat rumah. err, sorang je pon yang datang, tapi siap ajak geng 6 orang sekaligus. orang durian mas, jauh kot. memang tak la die nak datang sorangsorang kan. kira takde laa membazir masa aku pakai cantik cantik *cantik kewwww* yela orang datang raya kat rumah takkan nak pakai kain batik dengan t-shirt pagoda plus bedak sejuk kot. hihi.


tapi tapi, tak sempat pun nak ambek gambar raya. tapi, ahh, pedehalkan. setakat raya haji, tak perlu kot nak amek gambar sakan. kalau raya kat kampung baru syiokk nak snap snap. ada kezen2 yang satu kepala #camwhore :D

oh ye, cuti aku still berbaki 2 bulan. apa mau buat pon aku tak taula. study math balik eh? erghhhhh cemane la boleh incomplete result kitorang tu. tak pepasal kene resit exam math balik. TENSIONNNNNNNN ! tapi nak buat camne, terpakse laa aku sental balik otak aku yang dah tahap karat + berdaki +berkulat dah ni walopon baru sebulan cuti =.=

okei la sudah sudah la tu berpotpet. again, Selamat Hari Raya Korban uolls :D

nota kaki : fes time cakap macam tu dekat dia, hehe, <3



:eh? takkan bace je? komen la sekali!:

5 kanak-kanak riang:

faizulosman said...

selamat hari raya aidil adha jgk... wooo!!! lame lg cuti... mmg bosan klu x buat pape... sy yg cuti seminggu ni pun da rase bosan sngt...

Anonymous said...

perlu memeriksa:)

athirahzaki said...

@faizulosman
taw takpe,
lame lagi lorr,
huhu,
makan tido jela jawabnye XD

mykhalis said...

tak mengupdate dah ke?

athirahzaki said...

@mykhalis
huu,
kadang2 camni ler :)