Wednesday

episod -mengenang zaman mudamuda-

assalamualaikum..








sumpah rindu gile masa zaman sekolah dulu. zaman yang akan muncul sekali je dalam hidup setiap orang. zaman yang hidup hanya tau enjoy dengan kawan-kawan, bergelak sakan dalam dorm, sukaria dalam kelas. bukan la nak cakap kehidupan kat uni tak best. best jugak. tapi tak sama kan dengan hidup budak sekolah. biasela. bila kat sekolah, tak sabarnyeww nak cepat-cepat abes. takde cikgu yang nak marah2. takde homework yang bertimbun2. *konon*. hah sekali kat u tahula nasib kau. berkali ganda lagi teruk okey *ops hehe* 

sangat rindu dengan kawan-kawan aku yang 5 tahun dah bersama. almaklumla budak hostel. memang banyak gile lah kan kenangan masa sekolah. rugi kau sape yang tak duduk hostel. kurang pengalaman nak cite kat anak cucu. dah hidup kau just berkisar pergi sekolah balik sekolah je. bagi aku lah. kalau salah pedulik ape aku. haha. dulu memang la tiap-tiap hari aku ngadu kat mak nak kuar hostel. tapi bile dah kuar sekolah ni siyes cakap tulah pengalaman yang paling berharga dalam hidup aku. takkan dapat dah kat mane-mane. takde dah lainkali lainkali. 

siyes rindu nak pergi rollcall pagi-pagi sama-sama. makan kat dewan makan sama-sama. berebut bilik air pagi sebelum nak gi sekolah. galok galok dalam dorm, same ex-dormmate aku tahun 2011. fatin, irah, ewa, izyan, nina, hanim, ida, syikin, mun. lagi rehat makan kat kantin sesame. kene denda sebab tak siap kerja sekolah. kena denda ngan warden sebab lambat rollcall. kena denda sebab tak turun semayang subuh kat surau. kena denda sebab tak gi prep. err, macam banyak kene denda je nih -_- rindu nak gi kafe Pok Muse *lol*, rindu nak main trombone. nak jamming sesame ngan dak-dak band. nak march kat dewan terbuke. wat show brassband. ape lagi ah? entahlah. banyak sangat sampai dah tak ingat. huuu. haritu pun g umah tcer aku. reunion kecikkecik la kire. tcer aku cakap zaman sekolah, especially Form 4 n Form 5 la yang paling dirindui. memang betul tcer. saya setuju sangat2 :')

tyah, rindu nak pegang tangan tyah masa nak gi kantin n jerit 'TYAH! NAK TISU SE! 
rindu nak galok ngan partner dalam kelas, budak didie kecik.
rindu nak duduk sebelah ipah ngan ain sambil tersengguk-sengguk masa dalam lab.
rindu nak makan mi goreng dengan telur kantin pagi-pagi ngan asma', bihah, mira, naja
rindu ngan partner dlm dorm, fatin. cakap-cakap sebelum tido.
rindu nak kenat wani sampai die 'berkawad' :P
rindu nak lepak-lepak dengan maya
rindu masa kita-kita kumpul lepak depan kelas Generous masa tunggu pokgad buke kunci pintu nak naik tangge masuk kelas prep.

friends forever kay :')


ok ah bye.



:eh? takkan bace je? komen la sekali!:

11 kanak-kanak riang:

cik ika said...

nk sekolah balikk...

Cerciter Hana Niey said...

rindu jugak zaman sk... huhu

faizulosman said...

mmg best zaman sekolah... tp, bg saya zaman matrik lg best...

yen(toka ziizokukuto) said...

arrgghhhh,,terkenang kembali,,huhuh

athirahzaki said...

@cik ika
haha, dalam mimpi jela

athirahzaki said...

@Cerciter Hana Niey
kann?
sgt rindu~

athirahzaki said...

@faizulosman
atas orang lah
:)

athirahzaki said...

@yen(toka ziizokukuto)
kenangan beb. huhu.

tasya :) said...

chomell nye akak masa muda .. heheheh

athirahzaki said...

@tasya :)
hahah,
masa muda tu,
mcm dah tua sgt bunyinya~

Sheraff Boroi said...

bla..bla..bla !! hehe